KAM Nieuws

Nieuwtjes over kwaliteit, arbo veiligheid en milieu

frisse blik bakkie thee gesprek

Frisse blik gesprek aanvragen

Wist je dat….
Jaarlijks 10% van de werknemers betrokken is bij een arbeidsongeval?
Een percentage dat ik als onlangs gecertificeerde Veiligheidskundige te hoog vindt en graag omlaag zou zien gaan. Jij ook?
Ben jij een ondernemer die een uurtje kan vrij plannen om mij een rondleiding te geven op het bedrijf?  En mij kan vertellen over de aanpak van veilig en gezond werken in de praktijk. 
Ik kijk met een frisse blik mee hoe we samen een onveilige situatie kunnen verbeteren. Mail me even, dan plannen we een zo’n frisse blik gesprek.

AVG in Quality Management

De datum waarop de Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR) van kracht wordt, nadert snel. Deze nieuwe Verordeing raakt bijna alle bedrijven, maar kan een groter effect hebben op gecertificeerde bedrijven. Ongeacht het certificaat dat het bedrijf heeft, hebben alle ISO-certificaten de fundamentele regel:
"De organisatie moet aantonen dat ze voldoen aan de wettelijke vereisten."

Lees verder
Arbowet Veiligheid Certificering

Nieuwjaarsgroet

 Ik heb het kerstreces gebruikt voor mijn eigen directiebeoordeling, een eerlijke evaluatie van mijn jaardoelen en KPI's.

lees verder

Certificatiespecialist ISO9001 VCA Veiligheidskundige MVK

Najaarsgroet

Mijn ervaringen met de transitie naar ISO 9001:2015, een tip voor de komende toolbox en de nieuwe VCA versie komt eraan.

lees verder

Veilig werken in de zomer

Zomergroet

Mijn tip voor een digitaal managementsysteem.
Leuke anders-dan-anders toolbox ideeën.
Lees meer over de vernieuwde Arbowet per 1 juli 2017.

lees verder

Goede gezondheid- en veiligheidsmaatregelen zijn gewoonweg logisch.

Minder ziektegevallen en minder ongevallen op het werk vertalen zich onmiddellijk in betere resultaten voor uw bedrijf. Een gezonde en veilige werkplek verhoogt de motivatie en inzet van uw personeel. Een goede reputatie op het gebied van veiligheid en gezondheid is ook een mooi visitekaartje voor uw bedrijf en kan helpen nieuw talent, nieuwe klanten en nieuwe investeerders aan te trekken.
 
Gelukkig hoeft van veiligheid en gezondheid op het werk helemaal niet ingewikkeld te zijn. Eenvoudige maatregelen kunnen de situatie vaak al sterk verbeteren. Met gewoon gezond verstand kom je een heel eind bij het in kaart brengen van mogelijke risico’s en hoe die moeten worden aangepakt.

Lees verder....

Saskia Gelauff KAM Advies 1 jarig bestaan januari 2017

Eenjarig bestaan

Vandaag - 16 januari 2017 – bestaat Saskia Gelauff KAM Advies precies 1 jaar.  Ik weet nog goed hoe trots en opgewonden ik was toen ik mijn handtekening zette onder de KVK inschrijving. Nu zijn we alweer een jaar verder.
Een jaar waarin ik vele leuke mensen heb ontmoet waarmee ik waardevolle gesprekken had over onderwerpen als kwaliteit managementsystemen, certificeringen, veilig werken.  Een jaar ook waarin ik bedrijven hielp met het uitvoeren van de interne audits en het behalen van het felbegeerde certificaat.
Nu is het reden voor een feestje! En wie jarig is trakteert!
In januari 2017 geef ik 5 keer dit cadeautje weg.
Mail mij op: info@saskiagelauff.nl.